STRENG VAN BUITEN, HUISELIJK VAN BINNEN door Werend Griffioen  

De strenge blokgevel van de City-bioscoop aan de Utrechtse Voorstraat verbergt een weelde aan art-déco. Wie eenmaal deze burcht van bewegend beeld is binnengetreden zal worden getroffen door de huiselijkheid van de versierkunst uit de jaren 30. Op deze manier verenigt dit rijksmonument twee belangrijke stijlen in zich: buiten de Nieuwe Zakelijkheid en binnen Art-Déco. Samen met uw gids, geboren Utrechter Werend Griffioen, beleeft u de onverwachte kanten van dit gebouw. Wat u ook niet wist is dat hij hier in de jaren 70 als arme werkstudent een centje bijverdiende. Hij verwachtte er rustig te kunnen studeren als de film draaide. Maar niks hoor, de legendarische chef Mijnheer – Raindrops Keep Falling On My Head – Donkervoet verlangde diens constante inzet als hulpportier, uitsmijter en ijsjesverkoper. Werend trekt zijn portierspak weer aan.